Mavi Işık Nedir?

Mavi Işık Nedir?

Mavi ışık kısa dalga boylu ve yüksek enerjili bir ışıktır.

Dijital ekranlar yani bilgisayarlar, cep telefonları, televizyonlar, yapay aydınlatmalar ve GPS cihazlarının hepsi mavi ışık yaymaktadır. Bu Mavi Işıklar göze en fazla zarar veren ışınlardandır. Mavi Işık ışını 415 nm ile 455 nm dalga boyuna sahiptir. Mavi Işığa uzun süre maruz kalındığında gözlerde zorlanma, göz yorgunluğu ve göz kuruluğuna yol açmaktadır.


Neden Mavi Işık Korumalı Gözlük Kullanmalısınız?

Teknoloji geliştikçe bizlerin dijital ekranlarda geçirdiği süre artmaktadır. Haliyle gözlerimiz her geçen gün daha çok yorulmaktadır. Dijital ekranların yaydığı Mavi Işık ile göz sağlığımız direkt olarak etkilenmektedir. Mavi Işığın sağlığa negatif etkileri de her geçen gün artmaktadır. Gündelik yaşantımızda sıkça kullandığımız aydınlatmalar, televizyonlar, bilgisayar ekranları, tabletler ve akıllı telefonlar bolca mavi ışık içermektedir. Bu tarz yapay ışık kaynaklarının artması Mavi Işığın kullanımını da arttırmaktadır. Mavi Işığın verdiği en büyük sağlık problemleri gözlerde yorgunluk ve kuruluk, uykusuzluk, baş ağırısı etkenleri başta olmak üzere retina hasarına da yol açmaktadır. 

 

Sağlık açısından ciddi problemlere yol açabilecek Mavi Işığa uzun süre maruz kalmanın insan sağlığı üzerindeki etkisi de yapılan araştırmalar sonucunda sürekli artmaktadır.

 

Mavi Işık Gözlüğü Modelleri kullanımızda bu yapay ışıklardan gözlerinizi arındıracak ve çok daha sağlıklı hale gelebileceksiniz. Mavi Işık Korumalı Gözlük Modelleri uzun süreli cep telefonu, bilgisayar ve televizyon ekranları başta olmak üzere Mavi Işığın bulunduğu her şeyden korunacaksınız. Mavi Işık Gözlüğü Modelleri bu kaynaklardan gelen mavi ışığı filtreleyerek sürekli koruma sağlamaktadır.


Mavi Işık Filtresi Nedir?

Mavi Işık Gözlüklerinde kullanılan Mavi Işık filtresi son zamanlarda gözlük camlarına sıkça uygulanmaktadır. Yeni nesil filtre teknolojilerinden olan Mavi Işık filtresi dijital ekranların yaydığı yapay ışığı göz retinasından filtreleyerek etkin bir koruma sağlar. Mavi Işık Filtresinin kullanıldığı Gözlük Modelleri mavi ışığın verdiği zararları azaltmaya tamamen yardımcı olur.

 

Mavi Işık Gözlüğü Kullanın Gözlerinizi Koruyun!

 

Deniz Optik ayrıcalığıyla sahip olabileceğiniz Mavi Işık Koruyucu Gözlük Modelleri kaliteli yapısıyla gözlerinizi dijital ekranların yaydığı ışınlardan korur. %100 Orjinal ve 2 yıl garantili bir şekilde sahip olabileceğiniz Gözlük Modellerinde indirimli fiyat avantajlarını kaçırmayın!

 

Etiketler: mavi ışık nedir, mavi ışık teknolojisi, mavi ışık filtresi, mavi ışık gözlüğü, mavi ışık gözlüğü modelleri, mavi ışık gözlükleri
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR